Image

A LA PLANCHA - VAN STAKEHOLDER NAAR SHAREHOLDER


Koop nu een aandeel, word een Amigo con Derechos (aandeelhouder) waarmee je van leuke voordelen geniet en help mee met de toekomst van het buurtrestaurant!

Ons pop-up restaurant A La Plancha is al jaren dé plek om bij stijgende temperaturen aan de Maas een vers visje te eten. Hoe leuk is het als we deze plek samen nóg mooier en beter kunnen maken? Daarbij hebben we goed geluisterd naar de wensen van onze fans en bewoners van het Noordereiland.

We willen dat iedereen het hele jaar door bij A La Plancha kan neerstrijken voor gezelligheid en lekker eten. A La Plancha wordt de huiskamer van het eiland. In de zomer met een professioneler en mooier pop-up restaurant in de buitenlucht en in de winter met een vaste locatie. Dat willen we samen met jou doen. En dan echt samen, want we zoeken Amigos con Derechos (aandeelhouders), groot en klein. Jij wordt dan dus ook een beetje eigenaar van A La Plancha 2.0! Doe je mee?

Over A La Plancha

A La Plancha is nu nog een pop-up restaurant op het Noordereiland, het eiland in de Maas. In de zomer wordt een terras op het bruggenhoofd van de oude Willemsbrug opgebouwd waar duurzame vis op de grill (de plancha) gebakken wordt. De locatie en de sfeer zorgen voor een bijzondere beleving, alsof je even op vakantie bent. De bijzondere sfeer van A La Plancha kun je straks dus het hele jaar door komen proeven.

ImageHet hart van A La Plancha

A La Plancha is sterk verbonden met de bewoners van het Noordereiland en de grote hoeveelheid fans uit de stad. Wij geloven dat een concept als A La Plancha in bezit moet zijn van de mensen die er het meest om geven. Onze droom is dan ook dat we niet een paar grote, maar juist heel veel kleinere aandeelhouders hebben. Aandeelhouders die begrijpen dat ons rendement niet alleen in euro’s is uit te drukken maar ook in maatschappelijke meerwaarde. A La Plancha 2.0 is naast een (pop-up) restaurant ook een maatschappelijk verantwoorde onderneming. Bij alles wat wij doen, willen we van toegevoegde waarde zijn voor onze stad en buurt: zowel economisch, maatschappelijk als ecologisch. Dat vinden we belangrijker dan veel geld verdienen. A La Plancha is meer dan een restaurant, het is een plek waar we net even iets anders naar de wereld kijken.

Wat gaan we doen bij  A La Plancha 2.0? 

A La Plancha wil van pop-up naar vaste hang-out groeien, waar het Noordereiland een belangrijke rol speelt. We organiseren activiteiten, met als doel het vergroten van sociale samenhang en leefbaarheid van het Noordereiland. We zetten een community op en willen een plek zijn waar je elkaar echt kunt ontmoeten. Waar we, samen met de buurt, toffe dingen organiseren die het Noordereiland leuk maken. En natuurlijk kun je bij ons lekker komen eten of drinken. Iedereen is welkom, maar de aandeelhouders hebben een streepje voor. Daar houden we bijvoorbeeld een plekje voor vrij en daar koken we speciale gerechten voor. Bovendien ben je als aandeelhouder (als je dat wilt) actief betrokken bij het reilen en zeilen van de zaak!

Hoe wordt je een Amigo con Derechos van A La Plancha?


Stap 1 > Klik op de oranje button.

Stap 2 > Vul je gegevens in het platform van The Share Council.

Stap 3 > Koop je certificaten!

Stap 4 > Vanaf nu ben je een Amigo con Derechos van A La Plancha en kan je in ons  online Community Platform Casa de Amigos meedenken, discussiëren en beslissen over A La Plancha 2.0.

Image

Een professioneel dak!


De benodigde omgevingsvergunning is inmiddels al verleend! Let op: dit is een dak dat tijdelijk zal worden opgebouwd wanneer wij open zijn.

Image
Klik hier voor het nieuwe dak ontwerp
Waar gaan we de investering voor gebruiken? 

Een vaste locatie zal ervoor zorgen dat wij onze buurtfunctie het hele jaar door kunnen vervullen en niet onbelangrijk, het zal de kosten van de exploitatie van pop-up A La Plancha omlaag brengen. We hoeven dan niet langer allerlei tijdelijke voorzieningen te huren. De vaste locatie wordt de uitvalsbasis, en daarnaast willen we ons terras op het oude bruggenhoofd van de Willemsbrug ook verbeteren met een vaste keuken en bar overkapping, een professioneel luchtzuiveringssysteem en vaste stroom en watervoorziening. Deze kunnen trouwens ook door andere initiatieven gebruikt worden, want het terras wordt door deze aanpassingen geschikt voor allerlei buurtactiviteiten en evenementen. 

Financieel- en maatschappelijk rendement

Dat wij ons rendement niet alleen in euro’s uitdrukken betekent niet dat er niets verdiend hoeft te worden. Naast de waardevermeerdering van het aandeel streven wij ernaar om jaarlijks een dividendrendement tussen de 4 en 6 procent uit te keren. In een online omgeving kun je certificaten kopen, verkopen en verhandelen met anderen die ook lid zijn. Maar nog belangrijker is dat wij meer werkplekken voor eilandbewoners willen realiseren, nog meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt willen helpen en dat wij ons  inzetten om veel bedrijfsprocessen te verduurzamen. Daarmee willen we een voorbeeld zijn voor andere ondernemers.

Image

A La Plancha aan Wal


We gaan de oude Vista Lounge omtoveren in een gezellig buurtrestaurant!

Voor nu noemen wij het A La Plancha 'aan Wal', maar wij zullen samen met onze toekomstige aandeelhouders de definitieve naam kiezen, maar ook de invulling van het concept en straks de verbouwing!

Image

Op van der Takstraat 2, help jij mee? 

Wat hebben wij nodig?

Om onze plannen werkelijkheid te maken, willen wij een bedrag van €280.000 ophalen. Hiermee kunnen wij de oude Vista Lounge aan de Van der Takstraat 2 overnemen en mooie investeringen voor A La Plancha realiseren!

Hoe kun je meedoen? 

Heel makkelijk via de knop bovenaan, je kan dan via ons online aandelenparticipatie systeem daadwerkelijk certificaten van aandelen van A La Plancha kopen en dus een Amigo con Derechos wordt. Daarnaast krijg je een uitnodiging voor ons Community Platform, waar je kunt meedenken, discussiëren en beslissen over A La Plancha 2.0.

Casa de Amigos


In onze online community genaamd Casa de Amigos delen wij informatie over ons concept en alle toffe ideeën waar wij momenteel aan werken. Hier is een besloten groep voor aandeelhouders waarin er belangrijke ontwikkelingen en officiële kwesties rondom A La Plancha worden besproken en waarin je kan meepraten, denken en stemmen.  

Aanmelden Casa de Amigos
Image

Luchtzuiveringssysteem & vaste stroom en water voorziening


Image
Image

Veelgestelde vragen


Mijn vraag staat hier niet bij, wat doe ik?
Stuur even een mailtje naar:
amigos@alaplancha.nl of loop even binnen als je ons ziet klussen!


Algemeen


Alles over de aandelen


Investering en Rendement


Legal / Juridische Vorm


Platform / The Share Council